Voetbal termen

Wat is dat eigenlijk een vleugelspits of voorhoede, circelpressie of een hattrick. Van assist tot achterwaarts passen. Van hakbal tot cirkelpressie. In deze Termenlijst lees je de betekenis van de meest voorkomende begrippen uit het voetbal. Op deze pagina’s lees je alles over de belangrijkste interessantste, en grappigste voetbaltermen binnen het betaald en amateur voetbal.

Voetbaltermen voor elke voetbalquiz, ek, wk of andere gelegenheid  hebben wij handig verzameld. Of Wat is de nations league? Sommige termen weer je zo, voor andere termen moet je onwijs nadenken:)  Wat zijn nu onwijs grappige voetbaltermen?


De meest gebruikte voetbaltermen in Nederland  . Maar ook Engelse voetbaltermen , Franse voetbaltermen, Duitse voetbaltermen en Spaanse voetbaltermen of Italiaanse voetbaltermen.

En nog veel meer voetbal termen voor een quiz in de voetbalkantine, thuis met vrienden of op het werk. Of gewoon Grappige voetbaltermen

Weet jij ze nog?

AANNEMEN
Een bal aannemen wil zeggen dat je de bal die een medespeler naar jouw toe schopt , ook werkelijk te pakken krijgt zonder dat een tegenstander tussenbeide komt. Soms krijg je na het aannemen van een bal direct een doelkans ; dan neem je de bal b.v. met links (binnenkant van je linkervoet) aan en schiet je meteen met rechts.

MENTALITEIT

De manier waarop je met voetbal bezig bent. Een mentaal goede speler gaat altijd voorop in de strijd en werkt hard.
Meer Nederlandse voetbaltermen

Italiaanse voetbalterm:

Tifoso
Supporter / fan.

Duitse voetbalterm:

Angriffspieler: Aanvaller

Franse voetbalterm:

“Allez les Bleus, Allez les Bleus!”  “Gáán, les Bleus, gáán, les Bleus!”

Spaanse voetbalterm:

¡Qué estupendo jugador!
Is jouw favoriete speler in beeld?

Engelse termen

Wat is de Nations League?

De UEFA Nations League is een internationale voetbalcompetitie voor mannenteams die om de twee jaar wordt gespeeld tussen de 55 lidstaten van de UEFA. De competitie begon in september 2018 na het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland en de eerste winnaar in 2019 is Portugal.